Kultúra

2010.03.24

Hévíz számtalan tartalmas kulturális és szabadidős programot kínál az idelátogatóknak.

Színes programok gondoskodnak róla, hogy mindig legyen valami, amiért érdemes Hévízre látogatni, legyen az a júniusi Pünkösdi Fesztivál, a méltán híres Borfesztivál augusztusban, a szeptemberi Egregyi Szüret, irodalmi találkozók és koncertek, táncfesztiválok vagy operettestek.

A városban olyan különleges művészeti csoportok tevékenykednek, mint a Musica Antiqua régizene együttes vagy a Hévízi Táncstúdió.

Hévíz Galéria és Városi Könyvtár

A Hévízi- tó fürdő szomszédságában a Deák téren található a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a Hévíz Galéria, mely egyben a város kulturális központja is. A  könyvtárban magyar és idegen nyelvű könyvek egyaránt kölcsönözhetőek.
Az emeleti kiállító terem egész évben állandó és időszaki kiállításoknak ad otthont.
Az üvegkupolával fedett átriumban májustól-októberig különböző kulturális és szórakoztató programok láthatóak.
Hévíz Galéria nyitvatartási idő:
hétfőtől-péntekig 10-16 óráig
szombaton   9-12 óráig

Városi Könyvtár nyitvatartási idő:
hétfő szünnap
keddtől-péntekig  9-12 óráig és 13-17 óráig
szombat 9-12 óráig

Hévízi Muzeális Gyűjtemény

A Fontana Filmszínház (Rákóczi u. 9.) emeletén található meg a Hévízi Muzeális Gyűjtemény.  A múzeumban az állandó kiállítás mellett időszaki kiállítások is megtekinthetőek. Az ide látogatók az állandó kiállításon megismerkedhetnek Hévíz 210 éves múltjával a helytörténeti kiállító teremben, valamint megnézhetik a múzeumban kialakított  id. dr. Moll Károly emlékszobát, melyet a híres hévízi orvosok emlékére hoztak létre.
Az épület külső homlokzatát Németh János Munkácsy-díjas keramikusművész Forrás című alkotása díszíti.

Aquamarin Képzőművészeti Galéria
A Hotel Aquamarin 2004-ben – a szálloda épületnek átalakításakor – önálló galériát létesített, ahol rendszeresen képzőművészeti kiállítás várja a kultúra iránt érdeklődőket. A tárlatok megnyitóján személyesen is találkozhat a közönség a képzőművészekkel.

Magyar Csárda Galéria
A Magyar Csárda a vendéglátóhelyi működést kiegészítve hozta létre 2000-ben a képzőművészeti galériát. A Csárda Galéria a bemutatkozási lehetőség mellett jutalék nélküli értékesítést biztosít a művészeknek.